čtvrtek 25. července 2013

Chlebové housky

Těsto:
:230 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
150g hladké mouky
150g pšeničné chlebové mouky
130g pšeničné celozrné
1 lžička cukru
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo uděláme housky.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem s trochou mléka, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 12 minut.Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE