Existuje mnoho různých způsobů pečení chleba a rohlíků s různými styly a vkusy. Moje rodina má ráda měkké, pružné a nadýchané pečivo, jako ty čínském stylu.Rohlíky jsem okusila prvně od své snachy Jacque.
.
Před několika lety, byla úžasná metoda, jak tento druh měkké a nadýchané pečivo představil Yvonne Chen 陈郁芬 který napsal čínský knihu s názvem "65 ° C 汤 种 面包" (Chléb doktor). Ve své knize, "汤 种" tangzhong, je popisován jako "tajné přísady", který je pochází z Japonska, měkký a živý chléb.
Je to vlastně směs "mouky pasty", takže je to velmi přirozené a užitečné.
Čínská komunita je fascinováná v tomto způsobu pečení chleba od té doby.
Tangzhong -uvaří se cca 1 lžíce chlebové mouky v 5 lžících vody na 65 ° C.
Smíchejte mouku ve vodě a bez hrudek. Vařte středně mírném ohni za stálého míchání , aby se zabránilo připálení..
Směs se stává silnější a silnější. a stane se taková kašovitá Je to hotovo. Získáte tangzhong.
Suroviny:
4-6 klobás, jakýkoliv druh podle vašich představ 350 g chlébová mouka
55 g cukru krupice
5 g soli
56 g vejce
7 g sušeného mléka (zvýšení vůně)
125 ml mléka
120 g tangzhong (viz výše popis na výrobu tanzhong)
5-6 g instantních kvasnic
30 g másla (nakrájíme na malé kousky, při pokojové teplotě)
Smícháme všechny suché suroviny : mouka, sůl, cukr a instantní droždí do mísy.
Robotem vyšleháme všechny zbylé suroviny: mléko, vejce a tangzhong , poté smícháme vše společně prohněteme. Nakonec přidáme máslo.
. Je to docela chaotické v této fázi (To je důvod, proč jsem použila pekárnu ) .
Těsto zpracujeme do tvaru koule .
Vložíme do vymaštěné mísy a přikryjeme vlhkým ručníkem..
asi 40 minut.Těsto rozdělíme na čtyři až šest stejných dílů vytvarujeme do tvaru koulí a necháme 15min.odpočívat.
Poté z každé koule uděláme váleček cca 41 cm a obmotáme párek.
Potřete rozšlehaným vejcem a dáme péct .Pečeme v předehřáté 180°C troubě po dobu 35 minut. Hotové na mřížku a necháme vychladnout.
inspirace-http://en.christinesrecipes.com/2010/03/hong-kong-style-sausage-rolls.html
Žádné komentáře:
Okomentovat