neděle 19. ledna 2014

Pečený králik /marinovaný/

Suroviny:
1 naporcovaný králik
200g anglické slaniny
2 cibule
marináda:
300ml voda
100ml olej
5 stroužků česneku
2 lžíce hořčice plnotučné
2 lžíce kečup
1 lžička sladké papriky
pepř,sůl
Vodu smícháme s olejem  přidáme prolisovaný česnek,hořčici kečup a sladkou papriku.Pepř, cca lžičku soli a 2 cibule nakrájené nadrobno.Promícháme a marináda je hotova.
Králika prošpikujeme slaninou poté  naložíme do marinády a necháme 2dny uležet.Jestli nám slanina zbude pokladme ji ještě na králika při pečení nebo ji dáme do pekáčku na kostičky.
Králika pečeme přiklopeného na 180°C dokud není maso měkké.Během pečení maso přeleváme marinádou,můžeme podlít trochou vody.
Ke konci rálika odkryjeme aby nám zezlátl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE