Sunday, 4 June 2017

Rajská z čerstvých rajčat se sekanou

Suroviny:
8-10 ks čerstvých rajčat
2 ks bobkový list
3 kuličky celé nové koření
3 kuličky celý černý pepř
cukr
ocet
máslo
sůl
smetana
hladká mouka/dle potřeby/

Postup:
Velká zralá rajčata spaříme vroucí vodou.Poté je sloupneme ze slupky a propasírujeme.Jestli vám nevadí zrníčka,tak stačí rozmixovat a pokračujeme.
Přidáme bobkový list,nové koření,pepř,sůl dle chuti cukr.Na ocet si dávejte pozor,omáčka z čerstvých rajčat je trošku kyselejší.Takže dle chuti poté spíš dle chuti si můžeme přidat /cukr/.
Rajskou omáčku necháme povařit.
Stranou si na másle usmažíme jíšku,a přidáme ji do omáčky.Pořádně promícháme a nakonec přidáme smetanu.Rajskou omáčku podáváme s těstovinami,rýži nebo knedlíkem.Já k omáčce udělala kuskus.
Jako maso můžeme udělat masové kuličky či sekanou.

Sekaná k rajské
Suroviny:
500 g mletého masa
sůl,pepř,majoránka
mletá paprika
2 vejce
strouhanka
3 lžíce hořčice
4 stroužky česneku

Postup:
Maso dáme do misky,přidáme sůl,pepř,mletou papriku,majoránku,hořčici a vejce nakonec prolisovaný česnek.Pořádně promícháme a dle potřeby přidáme strouhanku.
Sekanou poté dáme na pekáček a rukama vytvarujeme do tvaru šišky.Podlijeme vodou a dáme péct.
Upečeme poté nakrájíme na plátky a podáváme s rajskou.

No comments:

Post a Comment