středa 23. srpna 2017

Jarní asijské závitky

Dnešní recept je inspirován asijskou kuchyni,těsto nyní není rýžové ale pšeničné a závitky bez masa.

Suroviny:
2 mladé cibulky
1/2 celeru
1 kousek mrkve
1 čínské zelí
1feferonka
sojová omáčka dle chuti
1lžíce arašidový olej

Podle potřeby:
sojová omáčka
arašidový olej


Těsto:
125 g hladká mouka
300 mlvlažná voda
špetka soli
3 lžíce kukuřičný škrob

Postup: Mouku a škrob dáme do mísy.Přidáme sůl,vodu a míchaním získame hladké těsto bez hrudek,které necháme tak 20 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme nálň .Umytou a očištěnou zeleninu /cibuli,mrkev,celer,zelí/Nakrájíme tak na 6cm proužky.Poté si na pánev wok nalijeme arašidový olej a orestujeme zelí až poslední.Vše zalijeme sojovou omáčkou a osmážíme vše do křupava.Nakonec přidáme feferonku promícháme a necháme vychladnout.
Připravené těsto promíchame a na teflonové pánvi kterou pomažeme arašidovým olejem opečeme placičky z obou stran.Placky by měly být velmi tenké placka by měla mít tak 18 cm.
Na hotové placky lžíci klademe uvařenou směs a zabalíme závitky.
Hotové závitky /válečky/ opečeme na rozpáleném arašidovém oleji dozlatova.
Podáváme se sojovou omáčkou,anebo rýži a salátem.
Tento recept je spíše pro ty kdo nemusí maso,ale můžeme přidat i 200 g kuřecího masa.

Neseženete originální spring plátky,lze taky použít i těsto na tažený závin!!!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE